日本語・カタログ
日本語・カタログ
MENU

DEON лансира нови мрежници со широк агол за 8-80×56 High Master Majesta Scope, вклучувајќи го првиот индустриски ретикули од F-класа MTR-WFD (со видео објаснување).

Објавено 01/24/2023

Неодамна објавениот March-X 8-80X56 High Master Широкоаголна X (бедеми за заклучување shuriken) пушкар Majesta SFP обезбедува многу широко видно поле со широкоаголниот окулар. Широкоаголниот окулар е 25 степени во споредба со редовните 20 степени и обезбедува 125% проширување на видното поле (FOV) при сите зголемувања. За окото на стрелецот, ова зголемување е еквивалентно на 156% во однос на областа на видното поле, што е зголемување од 156% при секое зголемување. Стрелецот е претставен со многу поголема зголемена слика на целта и нејзината околина, со што се елиминира ефектот на тунелирање својствен за оптиката на долг дострел со големо зголемување.

 

За целосно искористување на овој квалитет, DEON лансира серија гравирани широкоаголни ретили само за Majesta. За да се нагласат нивните широкоаголни дизајни, овие ретили имаат „W“ во нивното име. Некои од овие ретикули се ажурирања на постојните ретикули како на пр W-точка ретикула, или МТР ретикули во MOA: MTR-W0, MTR-W2, и MTR-WFT за Цел на теренот. Исто така, има три сосема нови ретили, првата MIL ретикула за опсег на SFP со голема моќност MML-W1, повеќенаменската MTR-W1, и F-Class MTR-WFD ретикула.

 

Новата ретикула W-Dot е ажурирана гравирана верзија на жичената мрежа Dot, прилагодена на широкоаголната Majesta. W-Dot reticle е достапен и во MOA и во MIL. Големината на осветлената централна точка е 3/32 MOA или 0.03 MIL на 40x.

Новиот MML-W1 е MIL ретикула, исто така прилагодена на широкоаголната Majesta 8-80×56 пушка Мајеста. Ова е првата MIL ретикула на DEON за SFP опсег со големо зголемување.

Новите MTR-W0, MTR-W2 и MTR-WFT (MOA) се ажурирани подобрени верзии на постојните MTR-1, MTR-2 и MTR-FT ретикули, сите прилагодени на широкоаголната 8-80× 56 Пушка Мајеста. Вертикалните и хоризонталните ознаки на ретикулата MTR-WFT се во корелација со целната точка во конкуренција на теренска цел.

Новиот MTR-W1 (MOA) е повеќенаменска ретили дизајнирана специјално за широкоаголната Majesta, со доработка за екстремно зголемување на новиот стрелец.

Новиот MTR-WFD (MOA) е дизајнирана ретикула од Денис Бошемин специјално за конкурентите од F-Class и е дизајниран од темел за широк агол на гледање, големо зголемување и треперлива заштита на Majesta. Овој дизајн е прв во индустријата и поради неговиот дисциплински инженерски дизајн (направен за F-Class), обезбедуваме видеа кои го објаснуваат неговиот дизајн и како да се користи на натпревар.

 

 

Секој стрелец има различен вкус за ретикули. Се надеваме дека ќе најдете таков што одговара на вашите барања и ќе уживате во фотографирањето со March Scopes :)

 

Назад на страницата